2019-07-20 08:09:20• hírek • Bede Emőke

Bihar megyei búvárok is segítik a Szamosban eltűnt gyermek utáni kutatást

Amint arról péntek délután beszámoltunk, a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség mentőcsónakos egységének Szatmárnémetiben, a Sárga hídnál kellett vízre szállnia, ugyanis egy 13 éves gyerek a folyó vizébe esett.

Meg nem erősített információk szerint a gyerek barátaival a Szamos-parton, egy köves szakaszon játszadozott, amikor is az egyik kőre lépve elvesztette egyensúlyát és beleesett a vízbe. Mivel a többiek közül egyik sem tudott úszni, így az egyetlen opció a 112 tárcsázása maradt. A gyerekek így is tettek, majd a segélyhívás nyomán a katasztrófavédelem egy mentőcsónakos egységgel és egy intenzív terápiás SMURD-rohammentővel is az incidens helyszínére sietett. A csapat sötétedésig kutattott a vízbe esett gyermek után, a bevetés azonban nem hozott eredményt, ezért az ISU közölte, szombat reggel újra vízre szállnak a csónakkal. 


A mentőcsónakos egység szombaton, pontban 8 órakor meg is jelent a Sárga hídnál, azonban úgy tűnik, hogy a katasztrófavédelem szerint ez magában nem elég hatékony. Ennek okán riasztották a szomszédos Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség búváros egységét (Szatmárban jelenleg ilyen nincs), mely azonnal reagált a kérésre, és a délelőtt folyamán meg is érkeztek a helyszínre. A beöltözés után a három búvár azonnal alámerült, így most már nem csak a víz felszínén, de a víz alatt is zajlik a gyermek utáni kutatás. Az ISU ugyanakkor azt is közölte, hogy folyamatosan a helyszínen van egy mentőautó is, melynek csapata a búvárok egészségügyi állapotát hivatott monitorozni.


Amint újabb információkkal rendelkezünk, cikkünket frisítjük...

 


FRISSÍTÉS: Az ISU idő közben a Szamos távolabbi szakaszait is figyelni kezdte, ennek érdekében a folyóra küldték a nagykárolyi munkapont mentőcsónakos egységét is. A nap hátralevő részében úgy a búvárok, mint a mentőcsónakok folytatják a kutatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: